Home » Schilderijen » Schilderijen te koop » Aartsengel Gabriel

De aartsengel Gabriel kondigt de geboorte van Jezus aan via een boodschapper. De aardse weg die Jezus door de eeuwen heen heeft bewandeld naar het Christusbewustzijn en de terugkeer naar de bron worden op dit schilderij uitgebeeld.

Het is de aardse weg die iedere ziel moet bewandelen om tot het Christusbewustzijn te komen om vervolgens door te kunnen groeien naar hogere kosmische afstemmingen en universa. Ieder mens komt dezelfde thema’s, ervaringen en lessen tegen die geleerd moeten worden. Ieder komt uiteindelijk via deze weg bij het Christusbewustzijn uit.

Rechtsboven staat een boodschapper die een banier vasthoudt die de ontwikkelingsweg van elke ziel laat zien. Het begin is wit en onbewust en stelt de geboorte uit de oorsprong voor. Vanuit de bron naar de eerste geboortes op de Maan, Mars en daarna de Aarde en de verschillende tussen planeten van dit universum. De Aardse weg wordt zwaar met de dualiteit, dieptes, hoogtes en er wordt karma opgebouwd en later weer uitgewerkt waardoor de weg lichter van kleur wordt. Hier zijn (honderd)duizenden of wellicht meer levens voor nodig. Om elke ervaring op te doen en te leren begrijpen. Vaak via verschillende familielijnen. En bij de verschillende Aardse volkeren.

De lichte energiebel links is het Christusbewustzijn, het bewustzijn waar elke ziel naar toe groeit via de levensweg en het zielspad. Gabriel beschermd en ondersteunt iedere ziel die het pad loopt. Het zijn de (4) hoogste hemelse lichtsferen die het Christusbewustzijn vertegenwoordigen

Bovenop de boomstam ligt het kind Jezus. Hij bracht via dit leven dit bewustzijn naar de mensen. Voor deze taak is hij eenmalig geïncarneerd vanuit de hoogste kosmische afstemming, vanuit de Bron of Albron. Boven Jezus zijn nog twee andere kosmische graden te zien. Om hem heen straalt het hemelse sferenlicht.

Linksonder is het onbewustzijn van de aarde en de mensen afgebeeld. De drie wijzen worden vertegenwoordigd door een Noordse vrouw, een Aziatische- en Afrikaanse man. Zij vertegenwoordigen de mensheid. Zij worden overstraald door het heldere licht van het Christusbewustzijn. Zij zijn verbaasd en tegelijkertijd worden ze alle drie onweerstaanbaar aangetrokken door dit zuivere licht.

Een schilderij voor inzicht in de levensweg.

Prijs: op aanvraag