Home » Blog » Natuurtekening van een landgoed

Natuurtekening van een landgoed

Gepubliceerd op 14 maart 2020 om 20:11

Hoe een tekening van een landschapsdeva tot stand is gekomen.

Tekening gemaakt op de Buitenplaats Leyduin.

Deze tekening is intuïtief in de zomer van 2015 (22-7) op de buitenplaats Leyduin gemaakt. Ik werd duidelijk aangespoord om daar te gaan tekenen. De eerste keer, ongeveer een jaar eerder, toen ik er met mijn vriendin wandelde, voelde ik al sterk dat ik op een bepaalde plek een keer moest gaan tekenen. Bij een picknicktafel.

In de zomer werd ik sterk aangetrokken om naar Leyduin te gaan. Alleen. Op de parkeerplaats aangekomen wist ik niet meer naar welke richting ik moest lopen. Ik kom namelijk zelden op Leyduin omdat ik te ver weg woon.

Ik stond dus op de parkeerplaats met een gevoel van wat nu, hoe nu verder. En ineens zie ik verderop een pad een bosfaun staan!  Hij wees me de weg. Elke keer gaf hij aan welke kant ik op moest lopen. Hij heeft mij binnen 5 minuten naar de juiste plek geleid. Hij wees me precies naar de plek, waar we indertijd samen wandelden. Het is onbekend gebied voor mij en dan is het toch wel zo prettig als iemand de weg wijst.

Tijdens het tekenen van de landschapsdeva kreeg ik het gevoel dat deze mannelijke energie, deze persoonlijkheid, al lang sterk verbonden was met het stuk grond. En hier ooit ook gewoond heeft. Geen landschapsdeva dus, maar een menselijke energie. Het voelde voor hem  bevrijdend, om getekend te worden. Omdat de energieën van de plek tegelijkertijd geschoond werden. Het was heel warm en het waaide hard die dag.

In december 2015 kwam ik onderstaande foto van een schilderij tegen. Door een ingeving om de naam van het landgoed op te zoeken en hopenede naar nog wat extra info. Om de tekening goed te kunnen archiveren. Tot mijn verbazing voelde hij precies aan zoals de getekende man. En de gelijkenis was ook redelijk kloppend. De getekende versie is een met het landschap.

Ik heb een andere vriendin, een helderziende, ter extra controle gevraagd of de getekende man, dezelfde persoon zou kunnen zijn als op het schilderij. Zonder verder een naam of andere informatie te geven, anders dan dat ik daar ben gaan tekenen. Ze kreeg de bevestiging dat het dezelfde persoon is:

Het is de persoon
Die waakt over de plaats en zeker over de omgeving
Heel nauw betrokken
Hij waakt nu dat de natuur daar behouden blijft

Het blijkt dus dat deze man tijdens zijn leven diep verweven was met zijn landgoed en er zelfs een gedichtenbundel over heeft geschreven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.