Gidsen en entiteiten, wat is het verschil

Gepubliceerd op 20 november 2019 om 20:40

Samen met mijn geleidegids Witte Antilope, willen we jullie graag, meer inzicht geven in de wereld van de gidsen en hoe zij samen werken met mensen. Met voorbeelden van hoe wij samen werken en met wie allemaal.

Algemeen

Je kan jouw gids benaderen zoals je een goede vriend of vriendin benadert in het dagelijkse leven. Op een liefdevolle respectvolle manier. Je hoeft hen ook niet op een speciale manier aan te roepen met een ritueel of iets dergelijks. Je kan hem of haar om advies en bescherming vragen. Maar je bent en blijft zelf helemaal verantwoordelijk voor de stappen die je zet. De keuzes die je maakt en de handelingen die je verricht. Want dat zijn je persoonlijke levenslessen. Zij mogen dan ook nooit ingrijpen of sturen als dit niet tot jouw levenspad en/of afspraken hoort, want dan zou jij je levenslessen nooit kunnen leren en begrijpen. Jij bepaalt dus je eigen weg en niet een gids, begeleider of een engel. Zij zijn bekenden van je die het beste met je voor hebben.

 

Geleidegids

Witte Antilope en ik kennen elkaar al zeer, zeer lang, in aardse tijd gemeten.

De tijd die hij liet zien, waaruit wij elkaar kenden, was zo’n 10.000 jaar voor Christus. Het was een tijd waarin wij bij de Indianen leefde. In dat leven was hij mijn vader. In dat leven was hij een sjamaan, een genezer die hoog in aanzien stond bij zijn volk. Een liefdevolle leider van de stam. Hij is een wijze gids die met een grote dosis geduld mij op mijn weg begeleidt. Zijn afstemming heeft hij nu op de 5e lichtsfeer.

Dit leven dat hij mij als eerste liet zien, was er een van de vele levens die hij geleefd heeft. In al die duizenden levens heeft hij de kennis opgebouwd om nu zijn huidige taak als geleidegids te kunnen vervullen. Een geleidegids is bij jou vanaf de conceptie en daarna je leven lang. Bij de overgang begeleidt een geleidegids jou ook. 

Pas wanneer een ziel de laatste fase van de 3e sfeer heeft bereikt, kan een ziel zich gaan voorbereiden op een taak als gids. Dan komt een ziel los van het aardse denken en kan hij dieper en inzichtelijker het leven van iemand zien.

Een gids zal ook altijd iemand zijn die je uit eerdere levens kent en waar je een sterke band mee hebt opgebouwd.

Een gids laat zich ook meestal zien als een persoonlijkheid uit een leven waar je hem/haar uit kent. Ken je, je gids uit een middeleeuws leven en heb je daar nog een connectie mee, dan zal de gids zich in die aardse vorm laten zien.

Een gids heeft eigenlijk geen vaste vorm, maar is een energiebol die een herkenbare vorm voor jou aanneemt. De meeste mensen herkennen geen energiebol of andere manifestatie, vandaar dat je vaak een bekende vorm te zien krijgt, zoals een persoonlijkheid uit een eerder leven.

 

In de manier waarop een gids zich laat zien, kan ook een boodschap verborgen liggen.

Mensen willen soms graag een hoger geplaatst persoon hebben, een koning(in) bijvoorbeeld, maar krijgen juist iemand uit de “lagere stand” te zien. Dit is om duidelijk te maken dat aardse rangen en standen totaal geen betekenis hebben voor de geestelijke wereld, het heeft alleen maar een aardse betekenis. Een rol van koning(in) vervul je op aarde, om daar de diepere betekenis van te leren kennen. Het is een van de manieren om met macht om te leren gaan. Daarom laat een gids zich soms zien als een persoonlijkheid die juist heel laag in de aardse rangorde stond. Met het geweldige effect dat mensen anders gaan kijken naar de sociale rangorde op de aarde. De Aardse hiearchie heeft met de invulling van de levenslessen te maken. De Aarde is een leerschool voor de ontwikkeling van de ziel. Iedereen moet deze weg doorlopen om zich bewust te worden van de Kosmische Aardse wetten. Maar ik dwaal af, we hebben het nu over gidsen.

Een gids herken je altijd aan zijn/haar liefdevolle uitstraling. Zal jou altijd je persoonlijke weg laat gaan, die je zelf kiest, zonder dat hij/zij dat mag beïnvloeden. Je bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en de stappen die je op je levenspad zet. Een gids mag jou helpen als je daar zelf om vraagt en dan alleen in positieve ondersteunende zin. En niet om het jou gemakkelijker te maken of om “pijnlijke” levenslessen weg te nemen. Gidsen moet je als vrienden zien. Je leert ze kennen, zoals je vrienden leert kennen. Zij hebben het beste met je voor en zullen jou nooit en te nimmer ergens toe dwingen.

 

Entiteiten

Dwingend zijn of jou een weg op laten gaan of iets te laten doen wat tegen je gevoel ingaat, geeft aan dat je niet met een gids te maken hebt, maar met wezens die hun afstemming hebben op lagere onbewuste sferen. Als je wacht met een actie tot iemand die zich voordoet als jou gids, jou verteld welke kant je op moet gaan,(dit kan letterlijk en figuurlijk zo zijn) begrijp je niet met wie je te maken hebt. Dit kan heel gevaarlijk zijn, omdat je de controle over je eigen leven kan verliezen. Vertrouw je iets niet sluit je af en stuur ze weg en vraag desnoods hulp aan iemand die een goed contact heeft met gidsen.

Om die reden is het van groot belang dat je weet hoe een gids AANVOELT. Een innerlijke uitstraling is niet te verbergen, maar een uiterlijk kan wel bedekt worden met iets moois. De bekende wolf in schaapskleren.

Later meer over entiteiten en hun oorsprong in een volgend blog.

Via een getekend of geschilderd portret van jou gids kan je hem of haar leren kennen. Je leert de energie kennen en invoelen. Je leert de achtergronden kennen en je hebt een duidelijk beeld met wie je te maken hebt..

 


Reactie plaatsen

Reacties

Angelique
4 jaar geleden

Dank je wel voor deze uitleg.